hånd der giver kreditkort

Flere og flere danskere mister i dag overblikket over deres privatøkonomi. Dette medfølger i mange tilfælde en stor gæld, som ofte skyldes at man er blevet lokket at diverse hurtige lånemuligheder på internettet, for at finansiere underskuddet i privatbudgettet hver måned.

Drejer det sig om de hurtige kviklån, sms lån mv., ender man ofte med at betale rigtig dyre renter for de penge, som man har lånt. Det er oftest årsager som ekstravagant livsstil, køb af bil, arbejdsløshed, spilafhængighed eller blot ren og skær overlevelse sidst på måneden, hvor man ikke har penge til mad og diverse fornødenheder.

Det ender typisk med, at folk ikke kan se sig ud af gælden og få den afviklet på en fornuftig måde. Det bliver en uoverskuelig situation, hvor renterne bliver ved med at hobe sig op, og man ikke kommer nogen vegne med tilbagebetaling af gælden. Mange vælger til sidst den dårlige beslutning at lade være med at betale til kreditorerne, hvilket kun gør problemerne værre.

Der er ingen tvivl om, at det er en rigtig ubehagelig situation at stå i, hvis man skylder penge til højre og venstre. Manglende overblik og ikke have styr på hvem man skylder penge, samt hvor mange penge man egentlig skylder, er noget der i høj grad kan være medvirkende til at give stress og dårlig livskvalitet.

Hjælp at få

Der er heldigvis hjælp at hente, hvis du er én af dem, der har mistet overblikket over din privatøkonomi og har en stor og uoverskuelig gæld. Der er flere advokathuse samt gældsrådgivningsvirksomheder, som tilbyder hjælp med håndtering af gæld. Her kan blandt andet nævnes Dansk Gældsrådgivning, som har mere end 20 års erfaring med økonomisk rådgivning og tilbyder professionelle løsninger, der sikrer en tryg og holdbar løsning nu og i fremtiden.

Hos Dansk Gældsrådgivning arbejder de med tre effektive metoder til at blive gældfri på. Hvilken metode der anvendes afhænger af den enkeltes specifikke situation.

De tre metoder:

  • Gældssanering
  • Eftergivelse af gæld til Skat
  • Frivillig akkord

Gældssanering

Ved gældssanering bliver din gæld enten sat ned eller helt slettet. I de tilfælde hvor gælden sættes ned, laves der en ordning for tilbagebetaling af resten af gælden over en specifik tidsperiode, som typisk er på 3-5 år. Der er strenge krav til en gældssanering, som man skal leve op til for at få, så det er ikke noget alle og enhver kan få. Gældssanering søges via skifteretten.

Eftergivelse af gæld til Skat

Hvis din gæld ikke er til private men kun til det offentlige, er det muligt at søge om at få eftergivet enten hele eller noget af gælden hos SKAT. Her er der også en lang række krav, der skal være opfyldt, for at det kan lade sig gøre.

Frivillig akkord

Frivillig akkord er en aftale, som går ud på, at din samlede gæld nedskrives med en vis procentdel. Du betaler enten hver måned et fast beløb i en specifik tidsperiode på omkring 3-8 år, eller du betaler et engangsbeløb, hvorefter du er gældfri.

#