fagfoening-nyuddannet-livsstilen.jpg

Mens du studerer, så kan du helt naturligt drømme om en fremtid med et ægte voksenjob og alt, der følger med. Her mener jeg den gode løn og en fremtid, der byder på alt det, du har lyst til. Men desværre er virkeligheden bare en anden for rigtig mange nyuddannede. De starter nemlig tiden som uddannede med at søge arbejde. 

Og når du som nyuddannet står uden arbejde, skal du være medlem af en A-kasse for at få dagpenge. Dagpengene er til, for at du har noget at leve for, mens du søger job. 

Men det kræver, at du lever op til nogle særlige krav, hvis du vil have dagpenge med det samme, du står som nyuddannet. De krav kan du læse mere om herunder.

Meld dig ind i en A-kasse som studerende

Det bedste du kan gøre for dig selv, hvis du vil sikre din økonomi som nyuddannet jobsøgende, er at melde dig ind i A-kasse som studerende. Hvis du gør det, er du sikker på, at du får dagpenge fra den første dag, du står med afgangsbeviset i hånden og kan kalde dig for nyuddannet. 

Men du skal gøre det mindste et år, inden du bliver færdig med din uddannelse. Derfor giver det mening, at du finder en god A-kasse for studerende, allerede den første tid som studerende. 

Det koster dig heller ikke noget. Stort set alle danske A-kasser er gratis for studerende. Derfor er der altså ikke noget, der står i vejen for, at du melder dig ind i A-kasse som studerende. 

Det får du ud af at være medlem af en A-kasse

En A-kasse er ikke kun til for at udbetale dine dagpenge. En A-kasse kan meget mere, og det kan du få gavn af, både mens du studerer og efter. Din A-kasse hjælper dig nemlig også med rigtig meget andet. 

Din A-kasse hjælper dig først og fremmest med at søge job. Du kan få sparring og rådgivning af A-kassen, når du skal søge job. Det alene gør, at du hurtigere kommer i job som nyuddannet. Det gør også, at du kan få hjælp til at lande et studiejob. Og med et studiejob er der endnu kortere vej til dit første rigtige job. 

Men din jobsøgning bliver nu engang lettere, når du har nogle, du kan læne dig op ad. Og det kan du som medlem af en A-kasse. 

Ofte er en A-kasse også forbundet med en fagforening. Igennem fagforeningen kan du få kurser og blive dygtigere samt udvide dit netværk. Her er det også gratis eller billigt at være medlem, mens du studerer.