Hundeskov - livsstilen

Hvis du har hund, går du højst sandsynligt op i din hunds sundhed og om den får nok motion og socialiserer med andre hunde.

Hunde har det bedst med at løbe frit rundt og lege og socialisere med andre hunde.

Det er faktisk utrolig vigtigt for hvalpe at socialisere med andre hunde, da hvalpen på denne måde lærer at omgås og have det godt sammen med både andre hunde og ikke mindst mennesker.

I Danmark er det dog sådan at hunde ved lov skal holdes i snor, når de færdes i naturen. Og det sætter jo unægteligt en vis begrænsning i den frie udfoldelse.

Hvis en hund altid er i snor, når den er ude og gå tur, vil den ikke på samme måde have mulighed for at møde andre hunde frit, og dermed socialisere med dem. Og det er ikke bare ærgerligt, men også hæmmende for dens sociale udvikling.

Tidlig socialisering

Jo tidligere man begynder at socialisere sin hvalp jo bedre. Det vil sige, du skal tage din hvalp ud og gå ture så tidligt som muligt og helst så forskellige ruter som muligt.

På gåturene er det ligeså vigtigt at hvalpen vænner sig til forskellige hunderacer og størrelser, men også forskellige mennesker. Især børn, som kan have en tendens til at være højlydte og nærgående, hvilket hvalpen skal vænne sig til.

Man skal huske at lade hvalpen betragte de nye omgivelser og situationer stille og roligt på afstand. Og lade den vænne sig til dem. Man skal altså ikke prøve at forcere fx et møde med en anden hund, fordi man tænker at nu er det tid til at lære at socialisere.

Lad det foregå på hvalpens præmisser, og lad den tage sig den tid, den behøver. På denne måde undgår man uheldige situationer. Fx hvor hvalpen “sættes på plads”, eller overvældes af en større hund, der er for legesyg, eller ikke er i humør til den lille ivrige hvalp.

Hundeskov – ideelt sted at møde andre hunde

Et ideelt sted for en hvalp eller voksen hund at socialisere med andre hunde (og mennesker), er de såkaldte “hundeskove”.

En hundeskov er et afgrænset område i naturen, hvor hunde kan færdes frit uden krav om at skulle holdes i snor.

Da der typisk vil være andre hundeejere, der tager deres hund med hertil, vil det sige at der er stor mulighed for din hund at socialisere med andre hunde.

hundeskove.dk kan du finde en omfattende oversigt over hundeskove i Danmark. Oversigten indeholder både kortanvisning, beskrivelse af området, praktisk information samt brugeranmeldelser af stedet.

Man skal være opmærksom på at der er visse regler, man skal overholde i hundeskovene – de står som oftest beskrevet på skilte ved indgangene til hundeskovene.

Reglerne inkluderer at man skal have kontrol over sin hund og være i stand til at kalde den til sig. Dette er naturligvis for at forhindre uheldige eller ligefrem farlige situationer.

Tit vil der i en hundeskov være forskelligt udstyr, som hundene og deres ejere kan bruge. Fx agilitybaner, hundeposestativer og borde & bænke, hvor ejerne kan sidde og holde øje med deres hunde.


Læs også vores øvrige artikler: