massagepistol - livsstilen

Alle oplever af og til at have ondt et eller andet sted i kroppen og være øm i muskulaturen. Det er tit nakken eller skuldrene, man bliver øm i.
Én af de primære grunde til dette er at mange, sidder i meget uhensigtsmæssige stillinger i mange timer hver eneste dag, fordi de har et stillesiddende job.

Det er uundgåeligt med tiden at få spændinger i musklerne i nakke, skuldre og ryg, medmindre man får gjort noget ved det inden det bliver værre.
Disse muskelspændinger kan foruden ømhed og smerter, også forårsage nedsat bevægelighed i kroppen.

Dette vil have den virkning at man får problemer med fx at tage tøj på, eller lave specifikke bevægelser, hvor de ømme muskler tages i brug.

Det vil også påvirke éns præstation inden for den sport, idræt, fitness, eller hvad man nu dyrker.

Er der noget, man gøre for at undgå at det kommer så vidt?

Der er forskellige ting, man kan gøre, for at forebygge ømhed og muskelsmerter i nakke og skuldre.
Hvis ømheden skyldes at man sidder foran en computer i mange timer hver dag, kan man fx indrette sin stol på en ergonomisk måde.

Det kan fx gøres ved at have det øverste af skærmen i øjenhøjde og indstille stolen sådan at éns fødder er fladt i gulvet. Dette vil gøre at man ikke spænder ligeså meget i nakke og skuldermuskulaturen.

Foruden disse tiltag, kan man så vidt muligt prøve ikke at sidde ned i al for lang tid ad gangen. Har man et hæve-sænke bord, kan man rejse sig en gang imellem og stå op i et stykke tid, før man sætter sig igen – og det kan man gøre flere gange i løbet af dagen.

Er det nået så vidt at man allerede har fået myoser i nakke og skuldre, kan man med fordel fx gøre brug af en såkaldt massage gun.

En massagepistol er et forholdsvis nyt aggregat indenfor massageapparater, som ligner en pistol – hvorfra navnet stammer.

En massagepistol fungerer ved hjælp af en form for “arm”, der hurtigt bevæger sig frem og tilbage med et tryk, der er nok til at fungere som en massage, når man holder den mod de ømme muskler.

Der findes forskellige massagepistoler, der hver har forskellige tryk, som måles i RPM – og jo højere RPM, jo bedre. Det er også muligt at skifte hovedet på massagespistolen afhængigt at, hvor på kroppen, man vil bruge den.

Fordele ved brug af massagepistol:

  • Varmer musklerne op
  • Løsner ømhed i nakke og skuldre
  • Reducerer muskelømhed
  • Øger blodcirkulationen i muskler
  • Fremskynder muskelrestitution
#