botox behandling-livsstilen

Det er i dag meget almindeligt at få foretaget en botox behandling, og der er ikke længere det tabu omkring som der var engang – for mange er det nærmest blevet en del af deres livsstil.

Mange får botox behandlinger, fordi de gerne vil se friskere og mere veloplagte ud, så deres udséende passer bedre til deres livsstil. Én af årsagerne kan også være at man har en eller anden ting ved sit udséende, som man ikke er tilfreds med, eller man synes det får en til at se ældre ud end man føler sig.

Mange er nervøse for om man mister sin ansigtsmimik, men det behøver man dog ikke, da professionelle behandlere altid vil sørge for at klienten får et naturligt udseende med en naturlig mimik.

Hvad Er Botox?

Navnet Botox en sammentrækning af ordet Botulinumtoksin, som er et protein, der dannes af bakterien Clostridium Botulinum.

Botox fremstilles af nervegiften Botulinumtoksin, som er giftigt for nerverne og i store mængder kan det forårsage den meget sjældent forekommende sygdom Botulisme – også kaldet “pølseforgiftning”. Sygdommen forekommer som oftest i forbindelse med hjemmekonserverede fødevarer, hvor bakterien har været tilstede og formeret sig.

I små doser kan det få muskler til at slappe af ved at hæmme signalerne fra nervecellerne til de muskler, hvor man har sprøjtet botox ind. Men i så mikroskopiske doser, der anvendes indenfor kosmetisk pleje, er der helt ufarligt og kan på ingen måde føre til at man bliver syg af det.

En Typisk Botox behandling

En botox behandling tager som regel et sted mellem 10 og 15 minutter. Herefter er man klar til fortsætte sin dag, og der er ingen downtime forbundet med det, eller en periode, hvor man skal komme sig.

Man vil måske være en smule øm, hvor man er blevet stukket, men det er det.

Selve botox behandlingen foregår på en briks, hvor man af desinfektions grunde først bliver afsprittet, og så får man så 2-4 prik med botox, som niver lidt, men ikke egentlig smertefuldt. Derfor gives der heller ikke nogen bedøvelse.

Efter et par dage, indtræffer virkningen og efter ca. 1-2 uger har man 100% effekt, og man vil her opleve at musklerne i de behandlede område ikke lystrer på samme måde, som man er vant til, når man fx prøver at skyde brynene i vejret, hvis man har fået en behandling for rynker i panden.

Efter noget tid vil man begynde at bemærke et glattere udseende i huden på og ved det behandlede område – dette vil naturligvis være mere udtalt jo flere behandlinger, man får samme sted.

Virkningen holder ca. 3-6 måneder for folk, der aldrig er blevet behandlet samme område før, men har man fået behandling tidligere i samme område (fx panden) vil botox behandlingen typisk holde i 6-8 måneder.

Botox Behandling eksempler:

Botox bruges ofte til at behandle:

  • Panderynker
  • Rynker mellem øjenbrynene (bekymringsrynken)
  • Rynker på siden af næsen
  • Rynker på hagen
  • Nedadvendte mundvige
  • Reduktion af store kæbemuskler

Læs også vores artikler om:

#